Που Βρισκόμαστε

Στο μυθικό και πανάρχαιο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, όπου το εκτυφλωτικό φως του Αιγαίου Πελάγους αποκαλύπτει έναν κόσμο απαράμιλλου φυσικού κάλλους, και θεραπευτικής ενέργειας, συμπυκνώνοντας το μυστήριο και τη γοητεία των τριών ηπείρων που ενώνονται στα νερά της θάλασσας τους. Ονειρικοί παράδεισοι της ανατολικής Μεσογείου, τα κυκλαδονήσια αποτελούν τον υπέρτατο τουριστικό προορισμό χάρη στο μοναδικό χρώμα της θάλασσας, τον ήλιο, το ανεπανάληπτο γεωγραφικό ανάγλυφο, τα φαντασιακά τοπία τους, την ιστορία και τα πολιτιστικά αξιοθέατα και τη διάχυτη πνευματικότητα που δημιουργεί ένα ιαματικό πεδίο αρμονίας και γαλήνης. Κομμάτι της Αιγαιίδας και σφυρηλατημένη από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, η Άνδρος, το βορειότερο νησί του αρχιπελάγους, διαθέτει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Κυκλάδων και επιπλέον, την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά, που διαμορφώνουν ένα μοναδικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς μέσα στο απέραντο γαλάζιο του αρχιπελάγους. Τόπος ευλογημένος από τους αρχαίους θεούς της, τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο, καλεί τους λάτρεις της περιπέτειας να γνωρίσουν τον ανεξερεύνητο αυτό παράδεισο με τις βαθιές χαράδρες και τα φαράγγια, τους ελαιώνες, τους οπωρώνες και τα αμπέλια, τα πολλά γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια και ψαροχώρια αλλά και τους πανέμορφους κατάφυτους ορεινούς οικισμούς, τους νερόμυλους, τα αλώνια, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα γεφύρια και τα παραδοσιακά λίθινα μονοπάτια, πολλά από τα οποία ακολουθούν τα ίχνη του αρχαίου οδικού δικτύου του νησιού.

Ποιοι Είμαστε

Ως νέοι άνθρωποι που αναζητούσαν ουσιαστική ποιότητα ζωής μετά από χρόνια αναγκαστικής αστικοποίησης, λόγω σπουδών, επιστρέψαμε στην Άνδρο με την φιλοδοξία να αξιοποιήσουμε τα κτήματά μας και τις ιδιαίτερες περιβαλλοντολογικές συνθήκες της περιοχής μας και να παράγουμε ένα αγροτικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Η ίδια η φύση και η ιστορία μας υπέδειξαν το είδος της καλλιέργειας που έπρεπε να εφαρμόσουμε. Από τη μία τα αυτοφυή βότανα της περιοχής που εντυπωσιάζουν με τη γεύση, το μεθυστικό τους άρωμα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες που πολλαπλασιάζονται καθώς επιδρά πάνω τους το εκτυφλωτικό φως και τα μελτέμια του Αιγαίου και από την άλλη οι ιστορικές αναφορές σε αρχαίες καλλιέργειες αρωματικών φυτών στις Κυκλάδες και τα κείμενα του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου περί των χαρακτηριστικών των βοτάνων του ελλαδικού χώρου.

Σε ιδιόκτητη έκταση στην περιοχή του Άνω Φελλού και στα όρια με την Κοινότητα του Αμμολόχου, περιοχής φημισμένης για την εξαιρετικής ποιότητας ρίγανης, φυτέψαμε το 2014, ύστερα από μία περίοδο καλλιεργητικών δοκιμών και προσαρμογής, την πρώτη μας βιολογική φυτεία αποτελούμενη από ρίγανη, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, θυμάρι και δεντρολίβανο είναι γεγονός. Τα προϊόντα μας διατίθενται ήδη σε επιλεγμένα καταστήματα της Άνδρου.


Έτσι γεννήθηκε η Cycladian Harmony με την επιδίωξη να «κλείσουμε» το άρωμα του Αιγαίου πελάγους, σε συσκευασίες για να το μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο και να μοιραστούμε την μαγεία της κυκλαδικής γης.